Under Creative Skills Week Europe 2023 (CSW2023) som i år hölls i Wien Österrike var vår verksamhetsledare, Charlotte Gimfalk, inbjuden som talare. Evenemanget, samlade kreativa yrkesverksamma, ledare, investerare och beslutsfattare, och bjöd på en positiv respons från deltagarna.

I sitt tal fokuserade Charlotte på vikten av mikromeriter och presenterade vår unika strategi för branschvalidering inom film- och tv-branschen. Modellen har utformats för att möta dagens behov av snabb och flexibel inlärning, där små och modulära utbildningsinsatser kan användas för att fylla kompetensgap och främja yrkesutveckling.

Charlotte delade med sig av sina insikter och erfarenheter. Hon berättade om hur vår organisation arbetar med mikromeriter, och hur det har fått positiva resultat för våra medlemmar inom film- och tv-branschen. David Crombie, Projekt-koordinator för CYANOTYPES uttalade sig om Yrkesnämndens arbete:

“YNFT:s approach could undoubtedly have wider applications in many other sectors and become an integral part of the educational framework being developed within the CYANOTYPES project."

-David Crombie

Vi är stolta över att ha haft vår verksamhetsledare representera oss och dela vår modell för branschvalidering inom film- och tv-branschen. Det är en bekräftelse på att vårt arbete och våra insatser uppmärksammas av både kreativa proffs och beslutsfattare inom branschen.

Se Charlottes tal här: https://youtu.be/oERu0rcjChQ?t=5086

Creative Skills Week 2023 har bekräftat behovet av att fortsätta utveckla och främja innovativa metoder för kompetensutveckling inom kultur- och kreativa sektorn. Vi ser fram emot att fortsätta vara en aktiv part i dessa sammanhang och bidra till en framgångsrik och hållbar framtid för branschen.

Om Creative Skills Week: 

Creative Skills Week är ett avgörande evenemang för kreativa branscher där kreatörer, producenter, ledare och andra aktörer samlas för att främja omskolning och vidareutbildning inom kreativ kompetens.

Läs mer här: https://creativeskillsweek.eu/

Om CYANOTYPES:

CYANOTYPES är en förändringsinriktad organisation, ett paneuropeiskt projekt som tar itu med behoven och kompetensgapen inom kultur- och kreativsektorn. CYANOTYPES är också medgrundare i evenemanget Creative Skills Week 2023. Läs mer här: https://cyanotypes.website/