Yrkesnämnden för Film & TV medverkar på årets Göteborg Film Festival med ett panelsamtal om kompetensförsörjning.

Från Filmforum Sveriges hemsida:

Filmforum Sverige är Göteborg Film Festivals arena för den svenska filmbranschen och äger rum 29–30 januari 2022. Forumet är öppet för alla ackrediterade.

Filmforum Sverige 2022 hålls 29–30 januari i Film i Västs lokaler på Kungsgatan 7 i Göteborg och spelas in i samarbete med Kulturakademin. Antalet platser är begränsat men det kommer också att vara möjligt att ta del av innehållet i efterhand.

Lördag 29 januari 2022
11.30-12.15: Presentation av Yrkesnämnden för Film och TV

Det råder stor brist på utbildade filmarbetare. Som ett svar på detta bildades Yrkesnämnden för Film och TV i oktober 2021 – ett resultat av ett branschövergripande samarbete för att säkra kompetensförsörjningen inom film och tv.

Verksamhetsledare Charlotte Gimfalk redogör för yrkesnämndens uppdrag. Därefter följer ett panelsamtal kring hur branschen kan gynnas av en nationell strategi för hållbar kompetensförsörjning. Bakom initiativet står Film & TV-Producenterna, Scen & Film, Medieföretagen, Svenska Filminstitutet, SVT, TV4 C-more, NENTgroup, Discovery Networks Sweden, Film i Väst, Film i Skåne, Filmpool Nord och Film Stockholm.

Medverkande: Malini Ahlberg, produktionschef BR.F; Andreas Bedinger, direktör för Programdivisionen, Sveriges Television; Kristina Colliander, vd Film Stockholm; Oscar Hansen, frilansande filmarbetare; Simon Norrthon, ordförande Fackförbundet Scen & Film

Moderator: Charlotte Gimfalk, verksamhetsledare, Yrkesnämnden för Film och TV

Varmt välkomna att se panelsamtalet antingen på plats eller i efterhand!